• 2023-03-30 Anmäl dig innan 1 april!

  Snart höjer vi priset på Göteborgsvarvet, passa på att anmäla dig innan den 1 april.

 • 2023-03-29 Albert ger barn chans till gratis startplats!

  Läroplattformen Albert satsar på att sätta nästa generation i rörelse genom att erbjudna springsugna barn en gratis startplats till Lilla Varvet eller Minivarvet.
  – Vi vill ge alla barn möjlighet att hitta glädje i lärandet, men vet att tiden framför skärmen behöver kombineras med rörelse, säger Kajsa Lernestål, marknadschef på Albert.

 • 2023-03-27 Träningstillfällen i vår!

  Vårsol och löparglädje, kan det bli bättre? Nu när vårvädret har hittat hit laddar vi upp med ett gäng fartfyllda och härliga lopp och utomhuspass. Häng med på ett eller flera, perfekt för att värma upp inför 13 maj. Här nedan kan du läsa om alla våra kommande träningspass och lopp under våren.

 • 2023-03-24 Göteborgsvarvets officiella t-shirt är framröstad!

  Nu är det klart vilket bidrag som röstades fram av er till vinnare för Göteborgsvarvets T-shirt 2023.


 • 2023-03-19 Elmina med vänner tar Löpartåget till Göteborgsvarvet

  Elmina Saksi är en rutinerad Varvetlöpare med imponerande 1:21:04 som bästa Varvetresultat. Hon siktar dessutom på nytt personbästa under Göteborgsvarvet 2023. I år reser Elmina och halva grannskapet med Löpartåget till Göteborgsvarvet.

 • 2023-03-14 Prestationsserie del 1: Våga vägra vägga!

  Först ut i prestationsserien från vår sportdrycksleverantör Umara är: Våga vägra vägga! Vad betyder då detta?
  Du kanske har känt på ett tidigare Göteborgsvarv eller under ett långpass hur kroppen helt plötsligt ganska snabbt går från att känns ok till tydliga trötthetssignaler, känslan av att energin rinner ur kroppen och musklerna går på tomgång. Väggen har slått till helt enkelt.

 • 2023-03-11 Vi är varvet!

  Lär känna vår fantastiska Linn Färjhage, ansvarig för hållbarhetsarbetet, välgörenhet samt projektledare för sponsoraktiveringar.

 • 2023-03-09 Blir det du som designar årets officiella Göteborgsvarvet T-shirt?


  Nu har du den unika chansen att designa trycket på årets officiella Göteborgvarvet T-shirt i samarbete med New Balance och Boozt.com.

 • 2023-03-07 New Balance lanserar limiterad kollektion för kvinnliga löpare

  Lagom till att löparsäsongen drar i gång lanserar New Balance en limiterad kollektion för kvinnliga löpare.

 • 2023-03-05 Nyheter för Stafettvarvet 2023

  Samla ihop familjen, kompisarna eller kollegorna och ta del av glädjen av att springa och utmanas tillsammans. Stafettvarvet skapar en härlig gemenskap och bjuder på en magisk och förväntansfull stämning både innan, under och efter loppet.

 • 2023-03-03 ANMÄL DIG INNAN 4 MARS!

  Snart höjer vi priset på Göteborgs Marathon. Se till att anmäla dig innan den 4 mars.

 • 2023-02-27 Consat kliv­er in som ny titelpart­ner till Digitala Varvetmilen

  Consat, ett av Sveriges ledande ingenjörsbolag inom IT-lösningar, blir ny titelpart­ner till nylanserade Digitala Varvetmilen. Sedan 1986 har de gjort skillnad för många människor världen över med smarta digitala lösningar. Consat är ett av Sveriges ledande ingenjörsbolag som skapar förutsättningar för att samhället ska kunna utvecklas i jämn takt med digitaliseringen. Nu kliver de in som titelpartner till nylanserade satsningen Digitala Varvetmilen.

 • 2023-02-24 Duschmöjligheterna tillbaka under Göteborgsvarvet

  Inför Göteborgsvarvet 2023 är nu duschmöjligheterna efter loppet tillbaka. Men det är i en något begränsad omfattning som arrangören Göteborgs Friidrottsförbund hittat lösningen. Eller snarare lösningarna.

 • 2023-02-22 Specialvarvet växer, flera nyheter 2023!

  Nu förlängs upplevelsen av Specialvarvet både inför loppet och efter målgång. Under april kan löpsugna deltagare i Specialvarvet ladda upp med hela två träningspass. Inte nog med det, efter loppet arrangeras en after run med dans, DJ och massa glädje.

 • 2023-02-14 Premiär för Rosa Varvet i september

  Den 2 september går startskottet för Rosa varvet – ett lopp som Göteborgsvarvet arrangerar tillsammans med Bröstcancerförbundet för att öka medvetenheten kring bröstcancer. Loppet är 5 kilometer och öppet för såväl löpare som gående.

 • 2023-02-08 Daniel Måledal ny ambassadör för Göteborgsvarvet

  Daniel Måledal, löparen bakom Instagramprofilen @charity_runner, blir ny ambassadör för både Göteborgsvarvet och Göteborgsvarvet Marathon. Med den imponerande bedriften från soffpotatis till startgrupp 1 på bara fem år både inspirerar och imponerar han hela Varvetorganisationen!

  "Att få hjälpa någon att komma igång och utvecklas inom löpning är för mig nästan lika tillfredställande som när jag själv lyckas."

 • 2023-02-03 Joel Språng tar Trailvarvet till nya höjder

  Joel Språng, grundaren för Språng Träning & Äventyr som bland annat driver en av Göteborgs största löpgrupper för trail, tar sig an Trailvarvet 2023. Inte bara som en av alla trailsugna löpare, utan den här gången som medarrangör. Tillsammans med Joel finslipar vi trailupplevelsen och tar Trailvarvet till nya höjder. Idag får ni chansen att lära känna Joel och ta del av hans allra bästa trailtips, bland annat var Göteborgs "trailparadis" finns!

 • 2023-01-31 Anmäl dig innan 1 februari!

  Snart höjer vi priset på alla våra lopp under Varvetveckan och Varvetmilen. Passa på att anmäla dig innan 1 februari.

 • 2023-01-31 Boozt.com fortsatt huvudpartner till Göteborgsvarvet

  Tusentals löpare, såväl elit som motion, är igång med förberedelserna inför den 21 kilometer långa utmaningen lördagen den 13 maj. Även i år finns Boozt.com med oss som huvudpartner!

 • 2023-01-20 Lauren Hoivik, Del 1 - Vägen till Göteborg

  Följ vår norska ambassadör Lauren Hoivik i hennes träning mot Göteborgsvarvet 2023. Till sin hjälp och som support på resan har hon tränaren och tidigare Varvetvinnaren från 1991, Ingrid Kristiansen.

 • 2023-01-19 Folkfesten är tillbaka på riktigt

  Med knappt fyra månader kvar till Göteborgsvarvet 2023 är antalet anmälda deltagare redan över 25 000 – fler än vad som gick i mål vid förra årets upplaga.
  – Vi ser en klar ökning i anmälningstakt från och med december och framåt. 100–150 privatpersoner anmäler sig dagligen och den positiva känslan kring loppet är tillbaka, säger Erik Bergkvist, evenemangschef för Göteborgsvarvet

 • 2023-01-13 Vi är Varvet!

  Lär känna vår stjärna Sara Stange, ansvarig för Göteborgsvarvets bana och en av få som varit med och målat den unika blå linjen genom Göteborg.


 • 2022-12-22 Vill du jobba extra med Varvet i vår?

  Ta chansen att bli en del av ett fantastiskt team. Nu söker vi personal för kundserviceuppdrag till Göteborgsvarvet. Omfattning cirka 4-16 h/vecka mars-maj, med chans att få jobba vidare med Göteborgsvarvet Marathon i september.

 • 2022-12-08 Löparnas Varvetminnen

  Minnen från Göteborgsvarvet finns det minst lika många som det finns löpare som sprungit med oss; roliga, dråpliga, inspirerande och häftiga. Under hösten har vi efterfrågat löparnas bästa Varvetminnen och ett urval finns att läsa här nedan. Stort tack till alla som skickat in ett Varvetminne.

 • 2022-12-05 Var med och spring för Musikhjälpen

  Snart drar Musikhjälpen igång med temat en tryggare barndom för barn på flykt. Precis som förra året går en rad aktörer inom löpning och träning ihop för att med hjälp av löpar-Sverige dra in så mycket pengar vi någonsin kan till löparinitiativet Run for Musikhjälpen.

 • 2022-12-02 Göteborgsvarvet delar ut 5,6 miljoner till idrotten

  Anmälningsavgifterna till Göteborgsvarvet investeras i den stora folkfesten och löparnas upplevelse och hälsa. Men överskottet av loppet återinvesteras även i Göteborgs föreningsliv.
  Efter 2022 års genomförande har hela 5,6 miljoner kronor delats ut till föreningslivet.
  – Det är en summa som vi skall kunna förbättra ytterligare framöver, men ändå ett fantastiskt bidrag, säger Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund.

 • 2022-11-25 Vi är Varvet!

  Idag får ni lära känna fastighetsvärden Lars Jarnefjord som jobbar med såväl Varvets evenemang som underhåll av Friidrottens hus och friidrottstävlingarna i hallen. Lars är en pratglad stjärna, alltid med en historia i bakfickan.

 • 2022-11-22 Göteborgsvarvet tar nästa steg i att arrangera hållbara event – blir 100 procent vegetariskt

  Göteborgsvarvet har sedan en länge arbetat aktivt för att minska klimatavtrycket och samtidigt bidra till en bättre folkhälsa. Sedan 2016 är loppet miljöcertifierat enligt den internationella standarden ISO 20121. Nu tar Göteborgsvarvet nästa steg i hållbarhetsstrategin när all mat som serveras och säljs inom Göteborgsvarvets arenaområde från och med 2023 kommer vara 100 procent vegetarisk.

 • 2022-11-11 Varvetmilen är tillbaka med flera nyheter

  Idag öppnar anmälan till seedningsloppen Varvetmilen, en loppturné med fem stopp under april nästa år. Perfekta lopp både för att testa formen inför Göteborgsvarvet men även för att kvala in till en bättre startgrupp.

 • 2022-11-04 Förra årets julsuccé är tillbaka

  Urban run Gothenburg, ett upplevelselopp i samarbete med Innerstaden Göteborg har en unik och spännande bansträckning längs innerstadens gator, genom butiker, gränder, kaféer och utsiktsplatser. 2021 blev man tvungen att flytta loppet till december och en juledition arrangerades. Nu är julsuccén tillbaka!

 • 2022-10-19 Ditt bästa Varvetminne

  Första Göteborgsvarvet arrangerades redan 1980, totalt 41 lopp har passerat. Vi har fortfarande ett 40-tal allåringar med oss som sprungit alla lopp. Bara det är en imponerande berättelse i sig. Nu vill vi höra din berättelse, ditt bästa Varvetminne! • 2022-09-30 Allåringen Kenth förevigade 40 lopp med tatuering

  Kenth Jensen, en Göteborgsvarvet allåring fram till 2019, bestämde sig efter sitt 40:e genomförande att föreviga sin otroliga bedrift på ett annorlunda sätt. "Själv har jag sagt att jag tänker aldrig göra en tatuering, skulle jag få för mig det så skulle det vara något personligt som t.ex. något som visade att jag sprungit 40 Göteborgsvarvet. Nu i sommar den 18 augusti var det dags."

 • 2022-09-19 Vi är Varvet!

  Idag får ni lära känna vår projektledare Isabelle Beinö, som roddat hela fyra lopp under 2022 - Specialvarvet, Cityvarvet, Jubileumsloppet och Lindholmenstafetten.

 • 2022-09-06 Eva-Lena Frick ny förbundschef till Göteborgs Friidrottsförbund!

  Under 50 års tid har hon betraktat hur idrottsrörelsen i Sverige formats och utvecklats i takt med samhällets förändring. Och sedan 2003 har VD-rollen på Vätternrundan och Vasaloppet varit Eva-Lenas primära uppdrag. Den förste december kommer hon till Göteborg och friidrotten. “För att ge barn, ungdomar och vuxna en utvecklande och meningsfull fritid”, säger Eva-Lena.

 • 2022-09-01 Varvetmedaljen 2023 är framröstad!

  Nu är det klart vilken medalj som väntar på dig efter 21 km i maj nästa år. Närmare 5 000 löpare har varit med och tyckt till.

 • 2022-08-26 Anmäl dig innan 1 september!

  Du har väl inte glömt att vi snart höjer priset? Anmäl dig innan 1 september till vårt lägsta pris 695:-.

 • 2022-08-25 Rullstolsburna deltagare välkomnas permanent till Göteborgsvarvet

  Inför genomförandet av Göteborgsvarvet 2022 fick 20-talet rullstolsburna motionärer för första gången möjligheten att starta i loppet som en del av ett pilottest. Nu blir möjligheten för deltagande i rullstol permanent.

 • 2022-08-11 Jubileumsloppet är tillbaka i september

  10 kilo­me­ter löpning genom Eriksberg och Lindholmens kajkanter. Lörda­gen den 3 september är det äntli­gen dags för Jubileumsloppet igen. -Det kom­mer att bli en härlig löpupplevelse för alla delt­a­gare, säger pro­jek­tledaren Isabelle Beinö.

 • 2022-08-11 Vi är varvet!

  Idag har du turen att lära känna vår evenemangschef Erik. Han ansvarar bland annat för hela upplevelsen av Göteborgsvarvet, allt från utformning av start, allt de du ser längs banan, målgång och mycket där till. Erik är till exempel initiativtagaren för årets nyhet Runners zone vid målgång, vilket blev en riktig succé. Själv har han sprungit så många gånger att han inte är säker på antalet, men runt 12-13 gånger, imponerande!

 • 2022-07-15 Vi är varvet!

  Lär känna vår fantastiska Åsa, en av våra projektledare som även har erfarenhet av flera andra roller här på Göteborgsvarvet.

 • 2022-06-29 Vi är varvet!

  Lär känna stjärnan som har hand om försäljning, våra sponsorer och partners på Göteborgsvarvet. Han håller även kontakt med utställare på vår mässa och våra teamsföretag.

 • 2022-06-07 Förra årets succé är tillbaka – Minivarvet på förskolan

  Förra året sprang över 8 000 barn Minivarvet på förskolor i Göteborg med omnejd och platserna tog slut på bara tre dagar. Nu följer Göteborg Energi och Göteborgsvarvet upp förra årets succé med en ny upplaga.

 • 2022-05-21 Kipruto och Assefa vinnare av Göteborgsvarvet 2022

  Löparna var tillbaka, publiken likaså och löpar- och folkfesten intog äntligen Göteborgs gator igen. Då stod Amos Kipruto, Kenya, och Tigist Assefa, Etiopien, som segrare i Göteborgsvarvet 2022.

 • 2022-05-20 Nya etapper ska lyfta Göteborgsvarvet

  I morgon är det äntligen dags för Göteborgsvarvet igen och tiotusentals löpare kommer att kämpa mot målet på Slottsskogsvallen. Nytt för i år är att banan är indelad i tio olika etapper.

 • 2022-05-19 Göteborgsvarvet i siffror

  På lördagen går startskottet för Göteborgsvarvet 2022 och över 44 000 löpare från drygt 60 nationer är i dagsläget anmälda. Här är fler siffror från löparfesten över 21 097,5 meter.

 • 2022-05-18 Världsrekordförsök under Göteborgsvarvet

  Strax före 15.00 på lördag kan Göteborg ha en ny världsrekordinnehavare. Johan Skårbratt tar sig nämligen an utmaningen att ta plats i Guiness rekordbok som den som sprungit ett halvmaraton snabbast med fyra barn.

  – Min ambition är att jag ska komma i mål på runt 1.45, men det kan gå både snabbare och långsammare, säger 40-åringen.

 • 2022-05-18 Göteborgsvarvet Expo fortsätter att växa


  Tiotusentals löpare kommer att besöka Göteborgsvarvet Expo i Friidrottens hus i helgen. Mässan har utökats med ytterligare en dag och ett fullspäckat schema väntar gästerna.

 • 2022-05-18 Säkrare löpning genom artificiell intelligens

  Tio års data från Göteborgsvarvet har analyserats av en docent och två mastersstudenter på Chalmers. Målet är att ta fram en datainlärningsmodell för hjälpa löpare optimera prestationen och som på sikt kan fungera som en virtuell AI-coach.

 • 2022-05-17 Dubbla jakter på banrekorden

  Göteborgsvarvets banrekord lever farligt – det står klart när elitstartfältet nu kan presenterats. Såväl på herr- som damsidan finns det löpare i världsklass som jagar rekordbonusen på 10 000 euro.

 • 2022-05-17 Elitlöparna laddar på Radisson Blu Scandinavia


  Radisson Blu Scandinavia är logipartner till Göteborgsvarvet och kommer bland annat att se till att elitlöparna får bästa möjliga uppladdning inför tävlingen.

  – Löparna har tränat hårt inför loppet och då är det viktigt att vi också kan ge dem bästa möjliga förutsättningar på plats för att de ska kunna prestera, säger Hampus Bohman, försäljningsansvarig på Göteborgsvarvet.

 • 2022-05-17 Personlig hare ska hjälpa Jonas nå drömgränsen

  Han siktar på att ta sig under 1.30 för första gången på Göteborgsvarvet och får bästa möjliga draghjälp. Jonas Elmer kommer nämligen att ha den svenska löparstjärnan Suldan Hassan som egen hare under loppet.

 • 2022-05-16 Mesta mästaren redo för 16:e Göteborgsvarvet

  Ingen har vunnit Göteborgsvarvet fler gånger än Mats Erixon. Även om han kommer att vara långt från slutsegern den här gången ser han fram emot att springa halvmaran på lördag.

 • 2022-05-14 STC presenterar 3 tips för att förebygga stukningar

  En stukad fot är inte härligt, men lätt hänt om du trampar snett eller ramlar. En stukning kan drabba i princip vem som helst, här ger vår partner STC 3 tips för att förebygga att det händer.

 • 2022-05-13 En folkfest blir bättre med tårta – Almondy ny partner till Göteborgsvarvet

  Årets löparfest och världens största halvmaraton blir nu godare och festligare än någonsin. Med Almondy som Göteborgsvarvets nya evenemangspartner bjuds alla löpare på tårta vid målgång. Dessutom bidrar tårtbageriet till folkfesten genom att sprida glädje längs med banan.

 • 2022-05-13 Äntligen dags för Varvetveckan igen!

  Löparfesten är tillbaka! På söndag går Varvetveckans första startskott och totalt är runt 55 000 deltagare anmälda till något av de åtta loppet.

 • 2022-05-12 Skapa din optimala energiplan för Göteborgsvarvet

  I den här artikelse­rien från Umara får du lära dig mer om trän­ingslära och nutri­tion och dess samspel.

 • 2022-05-12 Göteborgsvarvet Expo fortsätter att växa


  Tiotusentals löpare kommer att besöka Göteborgsvarvet Expo i Friidrottens hus i helgen. Mässan har utökats med ytterligare en dag och ett fullspäckat schema väntar gästerna.

  – Det kommer att vara dagar fyllda av inspiration om träning, prestation och hälsa, säger projektledare och konferencieren Kia Cohn Linde.

 • 2022-05-11 Prioritet Finans ny huvudpartner till Göteborgsvarvet

  Prioritet Finans fortsätter sitt stora engagemang kring att finansiera svensk idrott genom att bli huvudpartner till Göteborgsvarvet. Finansbolaget kommer vara en del av den stora folkfesten när Göteborgsvarvet äntligen går av stapeln den 21 maj.

 • 2022-05-08 Push the limit – träna på energiintag

  I den här artikelse­rien från Umara får du lära dig mer om trän­ingslära och nutri­tion och dess samspel.

 • 2022-05-04 Polestar och Göteborgsvarvet samarbetar för ökad medvetenhet kring klimat

  Elektriska prestandabilsmärket Polestar fortsätter sitt samarbete med världens största halvmaraton, Göteborgsvarvet, som i år är tillbaka med fysiska lopp. Polestar kommer genom samarbetet att bidra med sin kunskap om klimattransparens och data för att Göteborgsvarvet på ett tydligt och lättförståeligt sätt kan mäta och redovisa klimatavtryck. Dessutom kommer elbilen Polestar 2 att leda Göteborgsvarvets löpare genom banan som både ledarbil och klockbil.

 • 2022-05-02 Skon som kan göra skillnad

  Det är inte bara träning och kost som kan göra att du kommer förberedd till Göteborgsvarvet. Med rätt utrustning på fötter och kropp kan upplevelsen bli desto roligare.

  New Balance kommer att finnas på plats på Göteborgsvarvet Expo med sina nyheter inom såväl skor som kläder.

 • 2022-05-01 Varför behövs kolhydrater när man tränar och tävlar?

  I den här artikelserien från Umara får du lära dig mer om träningslära och nutrition och dess samspel.

 • 2022-04-27 Premiär för dokumentärserien Vägen mot Varvet 21K

  Göteborgsvarvet är så mycket mer än bara 21 kilometers meters löpning. I en dokumentärserie gjord av New Balance får vi i fyra avsnitt följa Christoffer Larsson, Kajsa Barr, Sarah Arts och Charlotta Melin i deras förberedelser inför loppet och får en unik inblick i hur löpargruppen BNBRC ger dem glädje i den gemensamma träningen.

 • 2022-04-24 Träna inför Göteborgsvarvet med Runacademy

  Nu bjuder vi tillsammans med Runacademy in till inspirerande och roliga träningsträffar i 5 olika städer! Gemensam uppvärmning med olika löpskolningsövningar som går över till roligt och fartfyllt intervallpass. Passen avslutas med nedjogg och enklare övningar. Ett roligt och varierande intervallpass med massor av inspiration och en rejäl boost inför Göteborgsvarvet.

 • 2022-04-21 Johan Forsstedt från podden Maratonlabbet debuterar i Göteborgsvarvet

  Johan Forsstedt skall för första gången springa Göteborgsvarvet, dessutom siktar han på att slå sitt personbästa på imponerande 1:16:18. Johan bor i Stockholm och skall ta sig till Göteborg med Löpartåget, ett bekvämt och hållbart resealternativ till löparfesten.

 • 2022-04-17 Göteborgsvarvet och Göteborgsgirot återstartar samarbetet

  Göteborgsvarvet och Göteborgsgirot inledde ett samarbete där evenemangen skall verka för att främja motionsidrotten, stärka folkhälsan och bygga en starkare föreningsverksamhet.

  Det innebär att cyklister eller löpare i respektive evenemang får en värdekod på 200 kronor att nyttja hos det andra evenemanget för köp av startplats.

 • 2022-04-11 Påskversion av Minivarvet den 16 april


  På påskafton samlas mängder av barn upp till sex år för att springa Minivarvet vid Slottsskogsvallens entrépark. Detta är en del i Hälsoveckan som anordnas av Göteborg stad för att uppmuntra till gratis träning för alla.

 • 2022-04-07 Världsrekordförsök under Varvetmilen

  Att springa tio kilometer på 45 minuter är svårt, men inte omöjligt. Att göra det med fyra barn i vagnen – det har ingen kvinna tidigare klarat av. På söndag siktar Hanna Skårbratt från Göteborg på att ta plats i Guinness rekordbok.

 • 2022-03-29 GET UP RUN OUT - En digital löparfest

  Göteborgsvarvet, Marathongruppen och Lidingöloppet arrangerar för första gången gemensamt en LIVE digital löparfest ”GET UP RUN OUT” den 24 April kl 12:00. Det blir en fullspäckad digital löpardag med livepoddar, DJs, träningstips och inspiration från världsklasslöpare. Eventet är gratis och öppet för alla.

 • 2022-03-25 Chans att springa Göteborgsvarvets premiärbana

  Den 9 april genomförs Retrovarvet med den ursprungliga bansträckningen från Göteborgsvarvets premiärbana 1980. Nytt för i år är att Retrovarvet arrangeras i samarbete med Göteborgsvarvet.

 • 2022-03-10 Pilottest för rullstolsburna på Göteborgsvarvet

  Rullstolsburna motionärer får för första gången möjlighet att delta i Göteborgsvarvet – och förhoppningen är att årets pilottest mynnar ut i en permanent klass kommande år.

 • 2022-02-25 Premiären för Göteborgsvarvet Marathon flyttad till 2023

  Samtidigt som Göteborg firar 400 år går startskottet för första upplagan av Göteborgsvarvet Marathon. Den 3 september 2023 är det dags för tusentals löpare att uppleva stadens historia längs den 42 195 meter långa banan och nu är anmälan öppen för alla.

 • 2022-02-01 Ett certifierat hållbart lopp

  Hållbarhetscertifiering enligt ISO 20121 kan användas av alla som driver någon form av evenemang, event, möten, internt eller externt. Göteborgsvarvet, Way out West, Skepparholmen Nacka konferensanläggning, VM i Åre och Falun samt Vätternrundan är några av dem som valt att certifiera sig för hållbarhet enligt ISO 20121.

 • 2022-01-26 Är du vår nya kollega?

  Vill du jobba extra med Varvet under våren? Nu söker vi personal för kundserviceuppdrag inför Göteborgsvarvet i maj. Omfång cirka 8-16 h/vecka fram till och med 22 maj.

 • 2021-12-14 Run for Musikhjälpen


  Imorgon drar musikhjälpen igång. Årets tema är ”för en värld utan barnarbete”. Alla barn har rätt till en trygg barndom!b I år vill vi med hjälp av löpar-Sverige dra in så mycket pengar vi någonsin kan till löparinitiativet ”RUN FOR MUSIKHJÄLPEN”-bössan.

 • 2021-11-11 Juledition av upplevelseloppet Urban Run Gothenburg

  Den 5 december är det dags för en juledition av upplevelseloppet Urban Run Gothenburg genom Göteborgs innerstad.

 • 2021-11-09 Folkfesten är tillbaka – anmälan till 2022 är öppen

  Den 21 maj 2022 är det äntligen dags för Göteborgsvarvet och nu är anmälan öppen!

  Vi är oerhört glada över att få välkomna löparna tillbaka till Göteborgsvarvet och övriga lopp under Varvetveckan. Folkfesten är tillbaka!

 • 2021-11-06 Light Run är i full gång!

  Här hittar du ditt resultat.

 • 2021-10-22 Milajki sätter färg på Light Run

  Sjöjungfrur, aliens, gorillor och enhörning – är bara några av alla överraskningar löparna kommer att passera under Light Run den 6 november. Milajki, en ny kreativ samarbetspartner till Göteborgsvarvets Light Run, har fått uppdraget att sätta extra färg på höstens löparfest.

 • 2021-10-18 Varvetmedaljen 2022 är framröstad!

  Nu är det klart vilket medalj som väntar på dig efter 21 km i maj nästa år. Närmare 5 000 löpare har varit med och tyckt till.

 • 2021-10-12 Rös­ta på Varvetmedal­jen 2022!

  Nu är det dags att rös­ta fram favoriten, vilken medalj kommer hänga runt din hals vid målgång den 21 maj 2022? Fem konstnärsstudenter vid Högskolan för konst och design har tagit fram var sitt bidrag till 2022 års medalj.


 • 2021-09-30 Löparfest som lyser upp i höstmörkret

  12 kilometers utmanande och kuperad löpning, blandat med ljus- och ljudupplevelser i Slottsskogen och Majorna – lördagen den 6 november är det äntligen dags för Light Run. – Det kommer att bli en häftig upplevelse för alla deltagare, säger projektledaren Madelene Gimlegård.

 • 2021-09-20 Det blir ett nytt lopp i höst

  Göteborgsvarvet 2021 ställdes in, men alla anmälda deltagare kommer nu att få möjlighet att välja att antingen springa ett nyinrättat lopp i Göteborg den 6 november 2021 eller att flytta sin startplats till Göteborgsvarvet 2022.

 • 2021-09-10 Succé för Minivarvet och Specialvarvet


  Det blev inget Minivarvet i Slottsskogen – men väl ute på skolorna. Över 8 000 förskolebarn i Göteborgsområdet kommer att springa loppet de kommande veckorna. Även Specialvarvet kommer att arrangeras ute på skolor och dagliga verksamheter.

 • 2021-09-03 Hundratals Minivarvet för Göteborgs förskolebarn

  Den senaste tidens negativa utveckling av smittläget satte stopp för årets Minivarvet, en tävling där de yngsta barnen springer en 250 meter lång bana. I stället får stadens förskolor nu chansen att ordna sitt eget Minivarvet på hemmaplan.

 • 2021-08-27 Vårt mål är att bygga upp löparfesten igen

  I onsdags tvingades vi meddela att Göteborgsvarvet 2021 och övriga lopp under Höstveckan i dess planerade form inte blir av, detta på grund av den pandemi som fortfarande pågår.

  Förståelsen för att vi tvingats ställa in har varit stor, men vi förstår givetvis också den besvikelse som finns hos många av löparna.

 • 2021-08-25 Ordinarie Göteborgsvarvet och höstveckan 2021 ställs in

  Den fysiska versionen av Göteborgsvarvet 2021, som skulle arrangeras den 11 september, blir inte av. Beslutet fattades vid ett extrainsatt styrelsemöte för Göteborgs Friidrottsförbund i går kväll efter dialog med Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet, Göteborgs Stad, Smittskydd Västra Götaland och representanter från sjukvården i Västra Götalandsregionen.

 • 2021-08-19 Göteborgsvarvet 2021 blir även ett digitalt lopp tillsammans med Polestar

  Göteborgsvarvet 2021 kommer den 11 september att genomföras både som fysiskt och digitalt lopp. Som löpare väljer du själv om du vill springa på plats i Göteborg eller digitalt. Det digitala loppet har möjliggjorts av Polestar, vars elbil Polestar 2 kommer leda löparna under loppet i Göteborg. Det är första gången i loppets historia som ledarbil och klockbil är 100% elektrisk.

 • 2021-08-16 Världens mest uppskattade dusch?

  I omkring 30 år har de varit en del av Göteborgsvarvet och deras duschar har under senare år blivit ett mycket uppskattat inslag längs banan. Nu laddar Ångtvättbilen för ett nytt Göteborgsvarv.

 • 2021-08-11 Skapa din optimala energiplan för Göteborgsvarvet

  I den här artikelse­rien från Umara får du lära dig mer om trän­ingslära och nutri­tion och dess samspel.

 • 2021-08-10 Nyheter från New Balance

  Lagom till årets upplaga av Göteborgsvarvet släpper New Balance nya Fresh Foam Vongov5 och samtidigt presenterar nya färger på sitt flaggskepp Fresh Foam 1080v11.

 • 2021-08-06 Göteborgsvarvet och Göteborgsgirot inleder samarbete

  Göteborgsvarvet och Göteborgsgirot har under sommaren valt att inleda ett samarbete där evenemangen skall verka för att främja motionsidrotten, stärka folkhälsan och bygga en starkare föreningsverksamhet. Det innebär att cyklister eller löpare i respektive evenemang får en värdekod på 200 kronor att nyttja hos det andra evenemanget för köp av startplats.

 • 2021-07-26 Låt inte skavsåren stoppa din träning inför Göteborgsvarvet

  Oavsett hur bra löparskor du har är det oundvikligt att du som löpare ibland blir utsatt för skavsår på dina fötter. Blåsor som i början kan verka obetydliga kan snabbt förändras från irriterande till obehagliga och kan i sista hand påverka resultatet av ett lopp.

 • 2021-07-25 Push the limit – träna på energiintag

  I den här artikelse­rien från Umara får du lära dig mer om trän­ingslära och nutri­tion och dess samspel.

 • 2021-06-29 Polestar är huvudpartner till Göteborgsvarvet 2021

  I september är det återigen dags för tiotusentals löpare att springa Göteborgsvarvet, ett lopp som i år kommer ledas av elbilen Polestar 2. Det är första gången i loppets historia som ledarbil och klockbil är 100% elektrisk.

 • 2021-06-28 Varför behövs kolhydrater när man tränar och tävlar?

  I den här artikelserien från Umara får du lära dig mer om träningslära och nutrition och dess samspel.

 • 2021-06-22 Göteborgsvarvet i TV4:s kanaler

  Det är inte bara göteborgarna som kommer att ha möjlighet att följa Göteborgsvarvet – nu står det nämligen klart att TV4:s kanaler sänder löparfesten.
  – Göteborgsvarvet berör och attraherar många och att en nationell kanal kliver in och sänder inför och under loppet är ytterligare ett bevis på den starka attraktionskraften som finns. Det är en utveckling i rätt riktning att fler kommer att få möjlighet att följa deltagarna på tv, säger Sara Brankell, kommersiell chef på Göteborgsvarvet.

 • 2021-06-16 Göteborgsvarvet välkomnar regeringens förslag

  Regeringen föreslår att begränsningarna ute på banan under motionslopp ska slopas, något som öppnar för att Göteborgsvarvet 2021 ska kunna arrangeras som planerat den 11 september.
  – Vi har hela tiden jobbat för att arrangera ett fullskaligt lopp och klubbas det här förslaget igenom så har vi en fantastisk dag att se fram emot, säger Erik Bergkvist, evenemangschef på Göteborgsvarvet.

 • 2021-06-15 Clarion Hotel Post tar hand om de internationella elitlöparna

  Sveriges bästa hotell och världens största halvmaraton – nu satsar Clarion Hotel Post och Göteborgsvarvet tillsammans framöver.

 • 2021-06-14 Ett lopp som blandar gammalt och nytt

  Nu är kartan för Göteborgsvarvet Marathon spikad. Det drygt fyra mil lån­ga lop­pet blandar gam­malt och nytt – från klas­siska mark­er som Göta­plat­sen och Slottsskogsvallen till moder­na Göte­borgsop­er­an och spril­lans nya Hisingsbron. Vi ser varmt fram emot att få hylla stadens gator och torg med ljudet av löpande fötter.